Annons: Mediedagen 2019

Uppsägningar: Fem färre tjänster på NLT

Morgonkollen

Efter att NWT köpt Nya Lidköpings-Tidningen inleddes förhandlingar om uppsägningar. Nu står det klart att bemanningen minskar med fem tjänster, varav tre är redaktionella, skriver Journalisten.

När familjen Hörling sålde Nya Lidköpings-Tidningen till NWT stod det klar att de nya ägarna skulle kapa personalkostnaderna. Från början ville de nya ägarna minska redaktionen med sju tjänster: fyra redigerare, en fotograf och två webbredaktörer skulle få gå. Två av dessa tjänster löstes dock genom pensionsavgångar – och två varsel drogs tillbaka av arbetsgivarna, skriver Journalisten.

När förhandlingarna nu är avslutade står det klart att fem tjänster försvinner, varav tre är redaktionella.

”Det är naturligtvis tråkigt och jättebeklagligt att tre otroligt duktiga journalister slutar. Samtidigt är vi väldigt glada över att arbetsgivaren lyssnade på oss och att vi fick behålla två tjänster”, säger journalistklubbens ordförande Åsa Mwansa till Journalisten.