Annons: Mediedagen 2019
Jenny Hoflund Bergvall, vd i Sörmlands Media. Foto: Press.

Tiotal får gå när Sörmlands Media flyttar trycket

Som en del av det sparpaket som nu genomförs på Sörmlands Media, efter att NTM köpt koncernen, ska trycket av tidningarna flyttas till Uppsala och Linköping. Följden blir att nattskiftet på Ektab läggs ned och att ett tiotal anställda kommer sägas upp.

Eskilstuna-Kuriren ska framöver tryckas i Uppsala och Katrineholms-Kuriren och Södermanlands Nyheter i Linköping. Det är en del av det sparpaket som just nu genomförs på Sörmlands Media, vilket Medievärlden tidigare rapporterat om. Det betyder att Sörmlands Medias tryckeri Ektab slutar med nattskiftet, vilket SVT Sörmland var först med att berätta om. Ett tiotal anställda kommer att få gå. Tryckeriet fortsätter dock trycka för andra tidningar som vanligt.

– Det är nattryckningarna av dagstidningarna EK, KK och SN tidningarna som påverkas. Vi byter format till tabloid och då blir det en naturlig följd att vi flyttar trycket, säger Sörmlands Medias nya vd Jenny Hoflund-Bergvall

Flytten av trycket innebär att trycktiden för Eskilstuna-Kuriren kommer att påverkas, men Jenny Hoflund-Bergvall kan inte gå in exakt på hur mycket. De andra två tidningarnas trycktid kommer inte att påverkas nämnvärt.

Förhandlingar mellan arbetsgivare och fack, om det tidigare annonserade sparpaketet, pågår för tillfället.

Sedan tidigare står det klart att det totalt handlar om cirka 60 tjänster som ska bort, varav ett 20-tal är redaktionella.

– Vi har avslutat organisationsförhandlingen och nu pågår turordnings-förhandlingar, säger Jenny Hoflund-Bergvall.