Annons: Mediedagen 2019
Tobias Andersson Åkerblom. Foto: Leah Borromeo

Han förstärker GP:s grävredaktion

Göteborgs-Posten har rekryterat journalisten och fotografen Tobias Andersson Åkerblom som grävande reporter.

Tobias Andersson Åkerblom har tidigare arbetat för bland annat SR:s granskande program Kaliber samt SVT:s Uppdrag Granskning. Han har också skrivit reportageboken ”Modeslavar” (Leopard förlag, 2016) tillsammans med Moa Kärnstrand, för vilken de fick ta emot Guldspaden 2017 samt Natur & Kulturs Debattbokspris 2017. Han har också producerat dokumentärfilmen Bulkland.

Nu står det klart att Tobias Andersson Åkerblom går till Göteborgs-Postens grävredaktion. Han tillträder den 1 maj.

”Det känns väldigt spännande att komma in i en tid då GP satsar på fördjupande journalistik och att få chansen att sätta spaden i den göteborgska leran. Det finns mycket att gräva upp”, säger Tobias Andersson Åkerblom i ett pressmeddelande.