Annons: Mediedagen 2019
Peter Hjörne. Foto: Press.

Familjen Hjörne äger nu mindre än 30 procent av Stampen

Efter omorganiseringen av Stampen, då moderbolaget bytte namn till V-TAB Holding, kontrollerar nu Hjörne-familjen mindre än 30 procent av bolagets aktier, skriver GT.

Stampen, som ger ut Göteborgs-Posten och flera andra titlar på Västkusten, har efter den uppmärksammade rekonstruktionen av företaget omorganiserats. I december i fjol delades bolaget upp i två delar, Stampen Media och V-TAB AB. De två bolagen ägs i sin tur av holdingbolaget V-TAB Holding AB. I ett bolagsstämmoprotokoll för de två koncernernas moderbolag framkommer att familjen Hjörne, som varit Göteborgs starkaste mediefamilj sedan Peter Hjörnes farfar Harry Hjörne köpte GP 1926, nu bara äger 29,98 procent av koncernen. Det skriver GT.

Peter Hjörne är dock fortfarande den största enskilda ägaren. Finansmannen Fabian Hielte äger 19,96 procent av aktierna, och Dan Sten Olsson, som äger Stena Line, äger 15,22 procent. Familjen Hörling, som tidigare i år sålde Nya Lidköpings-Tidningen till Nya Wermlands-Tidningen äger 6,18 procent. Peter Hjörne och Lennart Hörling äger också 2,77 procent av Stampen genom det gemensamma bolaget Hörling&Hjörne AB.