Annons: Mediedagen 2019

Ännu en utredning mot Nordfront

JK fortsätter att inleda förundersökningar mot nazistiska Nordfront. Denna gång är det en artikel med en bild på en tröja med en känd nazist på bröstet som utreds för hets mot folkgrupp, rapporterar Siren.

Justitiekanslern inleder ytterligare en förundersökning mot den nazistiska nyhetssajten Nordfront. Det handlar om en artikel där den nazistiske ikonen Horst Wessel var avbildad på en tröja som på en bild, rapporterar Nyhetsbyrån Siren. Den skulle kunna utgöra hets mot folkgrupp.

Det är den tredje förundersökningen som inleds mot Nordfront. Tidigare har det dels handlat om nio artiklar om uppsättning av klistermärken och dels en artikel där en svastika syns.

Enligt den nya grundlagen har Nordfront 14 dagar från det att de blir delgivna misstanke på sig att ta bort artiklarna och därmed komma undan åtal.