Annons: PP Pension
Cecilia Djurberg, vikarierande redaktör på Aftonbladet. Foto: Wikimedia commons.

Uthängd kritiker slutar recensera Turteatern

Kulturredaktören Cecilia Djurberg, som nyligen fick sitt telefonnummer uthängt efter att ha skrivit en kritisk recension, får inte längre recensera Turteatern. Det eftersom hon bedöms som jävig av sin arbetsgivare Aftonbladet.

Efter att Aftonbladet Kulturs vikarierande redaktör Cecilia Djurberg skrivit en recension, i vilken hon sågade Turteaterns uppsättning av Vikingarna på Helgeland, hängde teatern ut hennes telefonnummer på scen.

I en tidigare intervju med Medievärlden sade Cecilia Djurberg att hon tolkade teaterns agerande som en påtryckning:

– Det går inte att se det på något annat sätt, för det är ingen teaterkritiker som skrivit positivt som har fått sina personuppgifter uthängda, sade hon.

Nu skriver Aftonbladets kulturchef Åsa Linderborg att Turteaterns tilltag lett till att Cecilia Djurberg inte längre anses kunna recensera teaterns föreställningar. Någonsin.

”Vårt svar är nej. Recenserar Djurberg positivt kan hon misstänkas vara köpt. Recenserar hon kritiskt kan hon misstänkas vara hämndlysten. Därmed har Turteatern uppnått just det de var ute efter med sin barnsliga aktion: Att tysta en oförvägen kritiker.”

Läs också

Skrev kritisk recension – fick telefonnummer uthängt (2019-01-02)