Annons: PP Pension
Washington Post. Foto: Wikimedia Commons

Tidning lanserar sajt på arabiska

Morgonkollen

Washington Post lanserar en ny sajt där åsiktsmaterial ska publiceras på arabiska.

Efter det uppmärksammade och brutala mordet på Jamal Khashoggi, som var skribent på Washington Post, har tidningen beslutat att starta en ny sajt där ledar och debattinlägg ska publiceras på arabiska. Det är tidningens avdelning för global opinion som står bakom den nya sajten.

”Uppdraget för den globala opinions-delen av tidningen har alltid varit att ge läsare i hela världen en plattform där de kan hitta ett spektrum av perspektiv på de viktigaste frågorna i deras region. Den här sajten kommer göra det enklare för fler läsare att få tillgång till gratis och oberoende kommentarer om de frågor som rör dem”, säger Fred Hiatt, ledarredaktör på Washington Post till sin egen tidning.