Annons: Mediedagen 2019

Petra Quiding tar över P4 Kristianstad

Frilansaren Petra Quiding blir ny kanalchef på P4 Kristianstad, efter att Anna Stenberg blivit områdeschef för SR syd.

Petra Quiding lämnar 20 års tid som frilansare för att bli kanalchef på P4 Kristianstad. Hon ersätter den tidigare kanalchefen Anna Stenberg som blivit Sveriges Radios områdeschef i Syd.

”Jag har arbetat med lokalradio-journalister i Kambodja, Indonesien, Madagaskar och nu senast Myanmar, och alla har samma mål, att nå ut till så många som möjligt med så relevant, aktuell och stundtals underhållande journalistik som möjligt. Det är ju precis det vi vill med P4 också och därför känns den här utnämningen som en logisk följd av vad jag jobbat med i många år, säger Petra Quiding i ett pressmeddelande.

Hon menar att det lokala journalistiken är på stark väg tillbaka.

”Det som kallas hyperlokal journalistik har återerövrat mark internationellt och trenden är stark också i Sverige. Vi har verktyg och plattformar inom P4 som kan komma ännu närmare publiken än tidigare och där tror jag vi kan ligga i framkant. P4 Kristianstad har en stark och oerhört kompetent redaktion och jag tänker mig att de ska få börja med att lära mig hur vår region ser ut, i vilket medieklimat vi finns och var vi kan utvecklas vidare”, säger hon.

Hon tillträder sin nya tjänst den 1 april.