Annons: PP Pension
Jesper Norberg går till Placera. Foto:Privat

Jesper Norberg till Placera – efter kort tid på DiTV

Jesper Norberg lämnar Dagens industri för att jobba med Placeras nya tv-satsning. "Di var lite för brett för mig och de hade inte hade riktigt samma syn på hur man skulle göra programmet", säger han om flytten.

Jesper Norberg, som under lång tid varit en EFN:s mer välkända ansikten, syns numer i Placeras nya tv-satsning. Det efter en kort sejour på Dagens industris storsatsning DiTV.

– Det främsta skälet att jag är på Placera heter Anders Lundborg, som är chefredaktör här och som jag arbetat länge med på EFN. Jag har ett stort förtroende för honom och kommer väldigt bra överens med honom. Skäl nummer två är att Placera och Anders Lundborg är intresserade av exakt samma ämnen som jag är. Det är väldigt nischade på börs, makro och sparande utan att sväva ut och göra massa annat, säger han om sitt jobbyte.

I september stod det klart att Jesper Norberg lämnade EFN för att gå till DiTV, där han presenterades som en profilvärvning. På Di skulle han leda ett nytt lunchprogram. Men efter bara någon månad skrev han själv på Twitter att det inte blivit som han trott.

– Jag är otroligt nischad i det jag gör. Börs och makro är det jag kan och är intresserad av. Det visade sig att Di var lite för brett för mig och att de inte hade riktigt samma syn på hur man skulle göra programmet. På vägen insåg jag att vi var för långt ifrån varandra. Då kände jag att jag hade två val: Antigen göra det på det sätt som de vill göra eller att jobba med det som jag faktiskt brinner för – och då var valet ganska enkelt.

Med Jesper Norberg startar Placera en satsning på rörlig bild. Men han beskriver den som liten.

– Vi kommer inte slå på stora trumman och satsa på lyxiga studios och flashig grafik. Vi är inte intresserade av att göra en jättesatsning som vi sen behöver fylla med innehåll. Vi kommer arbeta organiskt. Just nu är det jag och Anders som jobbar med det och vi använder de resurser som finns. Vi börjar på ruta ett och ser vart det tar vägen, säger han och lägger till:

– Jag tror mycket på att våga vara nischad och inte sväva iväg för mycket.

Placera ägs av banken Avanza, precis som EFN ägs av Handelsbanken. Jesper Norberg säger dock att det finns en rågång mellan det redaktionella och banken, och att ägaren inte är ett problem.

– Avanza är inte där och påverkar innehållet. Det skulle inte funka, eller det skulle inte bli ekonomijournalistiskt bra, säger han.