Annons: PP Pension
Efter 15 år slutar Jan Sjöberg ge ut Lidingösidan. Foto: Privat/Wikimedia

Jan Sjöberg lägger ned Lidingösidan – efter 15 år

Lidingösidan, som bevakat ön sedan 2004, lägger ned när eldsjälen Jan Sjöberg inte längre orkar driva den vidare. Men en ny sajt tar över bevakningsuppdraget.

Jan Sjöberg har drivit Lidingösidan, en nyhetssajt med bara nyheter från Lidingö, sedan 2004. Men från och med nyår är det projektet avslutat. I en längre krönika skriver han att känner att det är dags att lägga av. Redan 2016 tog Jan Sjöberg en lång uppehåll med sajten, då han behövde en paus från det slitsamma arbetet. 

Men det betyder inte att bevakningen av Lidingö minskar. För samtidigt startar Lidingö Nyheter upp.

– Jag har under de senaste åren sökt någon som kunnat ta över sajten, men jag har inte hittat någon. Men när jag pratat om att jag ska lägga ned har många sagt att det behövs en lokal sajt. Utifrån det har det nu startats en ny sajt, säger Jan Sjöberg.

Han tror att inriktningen på den nya sajten kan komma att skilja sig från hur Lidingösidan var.

– Jag har exempelvis inte brytt mig om kändisar, det kanske den här nya tidningen vill skriva om. Här finns en möjlighet att göra en helt ny tidning. Det finns inga motsättningar mellan oss, säger han.

Det finns också en annan stark fördel med att det är en ny sajt som tar över bevakningen av nyheter på Lidingö, säger Jan Sjöberg.

– Då slipper jag sitta hemma och reta mig på att någon driver vidare sidan på ett sätt som jag inte tycker om. Därför är det här en ypperlig lösning, säger han.

Jan Sjöberg säger att han antagligen kommer att skriva texter även på den nya sajten. Dessutom kommer han fortsätta driva Visit Lidingö, som är en kalender över händelser på ön, och sända lokalradio via Radio Lidingö.

– Den dag jag inte har något att göra – den dagen finns inte, säger han.