Annons: Mediedagen 2019
Boine Gepertz, vd på Gota Media, är inte intresserad av konkursade Laholms Tidning. Foto: Arkiv.

Hoppet ute för Laholms Tidning

Gota Media, som sågs som en eventuell köpare, kommer inte ta över Laholms Tidning. "Det var väl mer av artighet att vi lyssnade", säger Gotas koncernchef Boine Gepertz om mötena med räddningsgruppen.

Den lokala räddningsgruppen har haft en rad olika möten med tänkbara intressenter utan att det resulterat i någonting. Och Gota Media, som träffat gruppen, tänker inte gå in.

– Vi har ett möte kvar om en vecka. Blir det ingenting då heller så är det väl kört, säger Mats Olofsson som är talesman för räddningsaktionen i Laholm.

– Vi är inte involverade i någonting när det gäller Laholms Tidning, säger Gotas koncernchef Boine Gepertz, som hade ett möte med ”Laholmsgruppen” för någon månad sedan.

– Det var väl mer av artighet att vi lyssnade, säger Gepertz.

Mats Olofsson, som alltså leder en grupp lokala företagare med målet att LT ska återuppstå, köpte tidningens utgivningsbevis för 28.000 svenska kronor av konkursförvaltaren.

– Vi har ju haft en fem-sex möten med olika personer som varit intresserade, men de har dragit sig ur.

Så sent som i fredags hade man ett möte som inte heller det resulterade i någonting.

Enligt Olofsson ska man ha ett möte med en tänkbar intressent nästa måndag.

– Om det inte resulterar i någonting då heller så kanske till och med jag börjar svikta. Då är det nog kört.

Boine Gepertz – skulle inte Laholms Tidning platsa i er grupp av lokaltidningar?

– Nja, det vore väl mer naturligt att Stampens två tidningar i Halland (Hallandsposten och Hallands Nyheter) inledde samarbete med tidningen i Laholm. Vi för, som jag sagt, inga som helst samtal i den riktningen.

Laholms Tidning begärdes i konkurs i oktober förra året efter att länge ha kämpat med dålig ekonomi. Men när även prenumeranterna minskade gick det inte längre. Bristen i konkursboet var drygt fem miljoner kronor.

Vi har jobbat intensivt med att öka antalet prenumeranter men inte lyckats. Och då är det inte lätt, för det är prenumerationsbiten som avgör hur mycket presstöd vi får, sa tidningens styrelseordförande Sven Fritzon till Medievärlden då.

 

Lars Ohlander

Läs också

Laholms Tidning räddas av nya ägare (2018-11-14)

Styrelseordföranden om Laholms Tidnings konkurs (2018-10-24)

Laholms Tidning i konkurs (2018-10-24)