Annons: Mediedagen 2019
Ida Leveby Andersson, fackklubbsordförande på Mitt i. Foto: Privat

Facket om säljryktena: Skapar frågor och funderingar

Riskkapitalbolaget Segulah planerar att sälja Mitt i. Uppgifterna kommer mitt under en stor omorganisation på tidningsredaktionerna, säger fackklubbsordföranden Ida Leveby Andersson.

Under måndagen kunde Medievärlden berätta att Segulah, som äger Mitt i-tidningarna gett i uppdrag åt Swedbank att sprida ett prospekt. Det betyder att tidningarna är till salu. Men Ida Leveby Andersson, som är fackklubbsordförande för Mitt i-tidningarna, säger att hon varken kan bekräfta eller dementera uppgifterna.

– Vi avvaktar information från vår egen ledning och innan dess är det svårt för oss att kommentera. Men rent generellt så är Segulah ett riskkapitalbolag och deras ägande brukar sträcka sig över ungefär fem år, så på så sätt vore det inte jättechockerande om det stämmer, säger hon.

Uppgifterna kommer precis innan en stor omorganisation på Mitt i:s redaktioner.

– Det är klart att det skapar frågor och funderingar och säkert också oro. Så det hade varit skönt om omorganisationen hade fått landa innan den här typen av uppgifter kommer, säger hon.

Läs också

Mitt i-tidningarna till salu (2019-01-28)