Annons: Mediedagen 2019
Christen Ager-Hanssen, vd på Metro. Foto: Press.

Christen Ager-Hanssen blir vd för Metro

Den norska affärsmannen som sedan i maj 2017 äger Metro kliver nu in som vd i bolaget.

Metro planerar ett närmande mellan Metro Media House och moderbolaget Custos Group. Som ett steg i att stödja den processen kliver nu ägaren Christen Ager-Hanssen in som vd.

”Under 2018 har vi utvecklat nya affärsmodeller för Metro Media House som nu ska implementeras och kommer att göra bolaget lönsamt igen. Det är en modell som maximalt utnyttjar kraften i Metros varumärke med dess höga trovärdighet och enorma räckvidd”, säger Christen Ager-Hanssen i ett pressmeddelande.

Christen Ager-Hanssen tog tillsammans med affärsmannen Mats Qviberg över Metro. Han köpte senare tidningen av Mats Qviberg för en krona efter att den senare hamnat i en medial storm efter uttalanden i den högerpopulistiska tidningen Nyheter Idag om hur han som ägare skulle påverka det redaktionella arbetet.