Annons: Mediedagen 2019

Avslöjade fotbollsmutor och hotades av politiker – blev mördad

Morgonkollen

Ahmed Hussein-Suale, som grävt fram stora avslöjanden om mutor inom afrikansk fotboll, sköts till döds under onsdagskvällen. Hans journalist-kollektiv säger att mordet inte kommer stoppa deras arbete.

Det var under en bilresa på väg hem under onsdagskvällen som ett okänt antal oidentiferade män på en motorcykel sköt den grävande journalisten Ahmed Hussein-Suale till döds, rapporterar flera medier.

Ahmed Hussein-Suale var en del av grävkollektivet Tiger Eye Private Investigation, som nyligen avslöjande mutor inom den afrikanska fotbollen om som fått en mäktig fotbollspamp avstängd. Efter avslöjandet visade en ledamot av Ghanas parlament upp bilder av Ahmed Hussein-Suale i tv och önskade en hämnd mot honom, skriver the Indepentent.

Tiger Eye Private Investigation skriver i ett utlåtande att de inte kommer låta sig påverkas i jakten på ”nations-förstörare” som en följd av mordet.

Landet president är bland de många som fördömt mordet, rapporterar Africa News.