Annons: Fojo

Erdoğans krav till Saudi: lämna ut de misstänkta

Morgonkollen

Turkiets president Recep Tayyip Erdoğan kräver att Saudiarabien lämnar ut de personer som misstänks för inblandning i mordet på exiljournalisten Jamal Khashoggi.

Recep Tayyip Erdoğan vill att de misstänkta för mordet på den saudiska journalisten Jamal Khashoggi ställs inför rätta i Turkiet. Det rapporterar AFP.

”Det är absolut nödvändigt att de här personerna ställs inför rätta i Turkiet för att eliminera eventuella frågetecken som det internationella samfundet kan ha”, sa Erdogan under helgens G20-möte i Buenos Aires.

Han framförde vidare hård kritik mot Saudiarabiens kronprins Mohammad bin Salman för att kommer med ”osannolika förklaringar” kring mordet.

Den saudiska exiljournalisten Jamal Khashoggi, som bland annat skrivit för Washington Post, sågs för sista gången i början av oktober i samband med att han gick in på det saudiska konsulatet i Istanbul. Först förnekade Saudiarabien uppgifterna om att konsulatet skulle ha någonting med journalistens försvinnande att göra, men senare har den saudiska utrikesministern bekräftat att Khashoggi dött i ett slagsmål som urartat inne på konsulatet.