Annons: Mediedagen 2019
Agendas programledare. Foto:Press

Efter Medievärldenkrönika: Agenda ställde inslag

Agenda ställde ett inslag om den ökande misstron mot medier efter kritiken som Axel Andén framfört mot programmets ämnesval, rapporterar Medierna i P1. SVT Agenda slår ifrån sig kritiken.

Förra veckan skrev Medievärldens chefredaktör Axel Andén en krönika som behandlade ämnesvalet i SVT:s politikprogram Agenda. För många av vinklarna görs efter den världsbild som Sverigedemokraterna målar upp och partiets kommunikationsavdelning måste vara väldigt nöjda, skrev han. Exempel på ämnen var invandringsfrågan och kritik mot medier.

Axel Andén avslutade sin krönika med en retorisk fråga: ”Ny söndag, nytt Agenda, få se nu vad har vi kvar? Kanske något om Soros eller mediernas vänstervridning eller rasismen mot vita?”

I lördagens Medierna i P1 rapporterades att SVT valt att ställa ett inplanerat inslag som skulle handla om den ökande misstron mot medier, speciellt i migrationsfrågan. Inslaget skulle gått i söndagens sändning. David Oscarsson, redaktör på Agenda, säger till Medierna att valet att ställa inslaget inte har med Axel Andéns krönika att göra, utan med att en av gästerna ställt in sin medverkan.