Annons: Mediedagen 2019
Prins Mohammed bin Salman pekas ut som hjärnan bakom mordet på Jamal Khashoggi. Foto: Glenn Fawcett/Wikimedia

Amerikanska senatorer: Saudiska prinsen bakom mordet på Khashoggi

Morgonkoll

Flera seniora senatorer i USA pekade under tisdagskvällen ut den saudiska prinsen Mohammed bin Salman som ansvarig för mordet på journalisten Jamal Khashoggi, rapporterar Reuters.

Senatorerna hade precis blivit informerade om ärendet av den amerikanska underrättelsetjänsten CIA när de deklarerade för ett pressuppbåd att de nu är säkra på att det är den saudiska prinsen som ligger bakom mordet på journalisten Jamal Khashoggi.

”Man måste med flit vara blind för att inte komma till slutsatsen att det här var orkestrerat och organiserat av folk under ledning av MbS”, säger den republikanska senatorn Lindsey Graham, och refererar till prinsen med dennes initialer, enligt Reuters.

Trots de tuffa uttalandena är Demokraterna och Republikanerna fortfarande oense om hur de ska agera mot Saudiarabien efter mordet. Demokraterna vill lämna koalitionen med Saudiarabien i kriget i Jemen. Men president Donald Trump vill inte agera på ett sätt som riskerar de goda relationen med Saudiarabien.