Annons: Mediedagen 2019
Julkalendern i röstassistenten. Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio

SR gör årets julkalender tillgänglig i röstassistenter

Barnradions julkalender "Tonje i Glimmerdalen" kan i år upplevas med hjälp av röstassistenter.

Sveriges Radio har tidigare utvecklat appar till flera av de nya plattformarna för röststyrning. Nu gör medieföretaget berättelsen i årets julkalender i Barnradion tillgänglig för publiken i en interaktiv värld genom smarta högtalare.

”Att låta mindre barn få vara delaktiga i ett ljudligt äventyr ligger helt i linje med vad Barnradion vill erbjuda sin publik”, säger Linda Belanner, exekutiv producent och samordnare Barnradion och vidare:

”Det här är ett spännande experiment för att få se vad som händer när barnen får vara med och bestämma vad som ska ske näst. Ljud är roligt och att få bestämma själv är ännu roligare. Tillsammans med Julkalendern hoppas vi att det här blir något som går hem såväl i bilen som vid matbordet.”

Läs också

Röststyrning ska få fler att hitta till SR:s innehåll (2018-08-15)