Annons: Fojo

Internationellt upprop kräver utredning av mordet på Khashoggi

Ett hundratal kända kulturpersoner har undertecknat ett öppet brev till FN i vilket de kräver en oberoende utredning av mordet på den saudiske exiljournalisten Jamal Khashoggi.

Brevet är daterat till den 2 november då Internationella dagen mot straffrihet för brott mot journalister infaller. Bakom initiativet står amerikanska Pen. Totalt har över 100 författare, skådespelare och aktivister skrivit under kravet på en oberoende utredning av mordet på den saudiske exiljournalisten Jamal Khashoggi, rapporterar The Guardian. Bland dem Meryl Streep, JK Rowling och Zadie Smith.

”I egenskap av författare, journalister, artister och medlemmar av PEN America och Authors Guild skriver vi för att uttrycka vår djupa oro för det fruktansvärda mordet på Jamal Khashoggi”, står bland annat och vidare:

”Mordet på en journalist inne på en diplomatisk anläggning utgör inget mindre än statsterrorism, med syfte att skrämma journalister, dissidenter och exilkritiker världen över.”