Annons: Mediedagen 2019

DN:s tåg är fullt – planerar ytterligare resa

DN:s tågresa med 350 platser är i princip slutsålt. Tidningen överväger nu en ytterligare resa.

Medievärlden berättade i fredags att DN blir pionjär inom tågcharter i Europa efter att ha sålt hälften av alla platser på tåget på bara några dagar. Nu är hela tåget fullt.

– Tåget är nu i princip slutsålt trots att det är en ganska dyr resa, så det finns en väldigt stor efterfrågan. Vi tittar nu på om vi ska köra en till vecka med samma tåg direkt efter, säger säger DN:s chefredaktör Peter Wolodarski.

Dagens Nyheter har hyrt ett eget tåg för en veckas resa genom Europa med stopp i bland annat Venedig, Verona, Wien och Berlin med fokus på kultur, klimat och politik. Med på tåget är bland andra DN:s chefredaktör Peter Wolodarski, kulturchef Björn Wiman och utrikeskorrespondenten i Berlin Lina Lund.

Det finns knappt 400 platser på tåget om alla delar kupé och priset är drygt 20 000 kronor, men DN gör ingen egentlig vinst på resan, enligt Peter Wolodarski. Det handlar om att visa att det är möjligt att genomföra tågcharter.

 

 

Tidigare artiklar

DN blir pionjär inom tågcharter till Europa