Annons: Mediedagen 2019

DN polisanmäler angrepp mot Wolodarski

Dagens Nyheter polisanmäler flera fall av skadegörelse vid chefredaktören Peter Wolodarskis föräldrars bostad. Uppdaterad

Enligt Dagens Nyheter ska angreppen handla om upprepad skadegörelse vid entrén till Peter Wolodarskis föräldrars bostad. Bland annat ska efternamnet Wolodarski ha täckts på porttelefonen och ersatts av en lapp med namnet på den man som just nu driver en rättsprocess om förtal mot Dagens Nyheter.

”Vi vet inte vem som gjort detta men vi tar det på mycket stort allvar eftersom vi bedömer att det hela riktats direkt mot chefredaktören och vår redaktionella verksamhet. Händelserna har polisanmälts”, säger Crister Ohlsson, säkerhetschef på DN,  till tidningen.

TU fördömer angreppet:

”Det här ett avskyvärt hot. Jag ser hoten och skadegörelsen som ett försök att stoppa det fria ordet och det journalistiska uppdraget”, säger vd:n Jeanette Gustafsdotter.