Annons: Mediedagen 2019
Hampus Jarnlo, redaktionschef för StockholmDirekt.

Direktpress ansluter sig till Ifrågasätt

StockholmDirekt och GöteborgDirekt börjar använda kommentarsplattformen Ifrågasätt.

Direktpress sajter StockholmDirekt och GöteborgDirekt lämnar det nuvarande kommentarssystemet Disqus till förmån för Ifrågasätt.

”Kommentarsfältet är en viktig del av vår lokaljournalistik, men kommentarerna har inte alltid kommit till sin rätt på StockholmDirekt. Ifrågasätt har bevisat att de kan skapa ett bättre samtalsklimat och därmed öka värdet av läsarnas inspel, synpunkter och expertis. Vi ser fram emot det nya samarbetet och är övertygade om att det kommer lyfta våra produkter – både sajten StockholmDirekt och DirektPress andra tidningar”, säger Hampus Jarnlo, redaktionschef för StockholmDirekt.

Med ett konto hos Ifrågasätt är det möjligt att kommentera hos samtliga tidningar som anslutit sig till Ifrågasätt.

”Vi tycker att lokaljournalistik är oerhört viktig, och större engagemang från besökarna och bättre kontakt mellan redaktioner och läsare tror vi leder både till bättre journalistik och större förtroende för medierna. I det arbetet vill Ifrågasätt spela en nyckelroll”, säger Gustav Hjärn, vd och grundare av Ifrågasätt.

Ifrågasätt grundades sommaren 2015. Ambitionen var att utveckla en debattplattform fri från nättroll och oseriösa debattörer vars ökade närvaro gjort att många mediesajter stängt sina kommentarsfält.