Annons: PP Pension

Turkiska myndighetskällor uppges ha bevis för journalistmord

Morgonkollen

Enligt Washington Post har Turkiet hemliga ljud- och videoinspelningar som visar att exiljournalisten Jamal Khashoggi mördats inne på Saudiarabiens konsulat i Istanbul.

Exiljournalisten Jamal Khashoggi, som rapporterat regimkritiskt, har varit försvunnen sedan han i tisdags förra veckan besökte Saudiarabiens konsulat i Istanbul för att få ut dokumentation inför sitt kommande giftermål.

Försvinnandet har väckt stor internationell uppmärksamhet. Det saudiarabiska konsulatet har hela tiden hållit fast vid sin beskrivning att Jamal Khashoggi lämnat byggnaden. Men uppgifterna har avvisats av turkiska poliskällor.

Nu rapporterar Jamal Khashoggis egen arbetsgivare Washington Post att Turkiet har hemliga ljud- och videoinspelningar som visar hur Khashoggi förhörts, torteras och mördas inne på konsulatet. Tidningens uppgifter bygger på anonyma myndighetskällor i USA och Turkiet.

Läs också

”Vi måste återupprätta respekten för journalistiken” (2018-10-08)

Saudisk journalist misstänks ha mördats (2018-10-08)

Saudisk journalist borta efter konsulatbesök (2018-10-05)