Annons: Mediedagen 2019
Simon Löfroth går till SVT. Foto: Staffan Axelsson

SVT rekryterar från DN

Simon Löfroth, i dag livechef på DN.se, går till SVT Nyheter Online där han blir redaktör.

Simon Löfroth kommer senast från rollen som livechef på DN.se. Tidigare har han bland annat varit iPad-redaktör på Expressen samt webbredaktör och reporter på Svenska dagbladet.

”I en tid då allt högre krav ställs på det digitala nyhetsarbetet blir det en rolig utmaning att bidra med mitt kunnande inom online-journalistik på en så resursstark arbetsplats som SVT, där det dessutom redan finns en enorm kompetensbank”, säger Simon Löfroth, som tillträder den 7 januari.

Fia Linderström, gruppchef SVT Nyheter online, kommenterar rekryteringen:

”Simon har en vass nyhetsnäsa och vet hur kvalitetsjournalistik ska presenteras för att nå en större publik. Han är känd för sin instinkt att vara först med nyheter, utan att någonsin tulla på trovärdigheten. Med sina insikter och kunskaper om den digitala journalistikens villkor blir han en viktig förstärkning på redaktionen.”