Annons: Mediedagen 2019
Sakine Madon

Sakine Madon blir politisk chefredaktör på UNT

Vestmanlands Läns Tidnings (VLT) politiska redaktör Sakine Madon går till Upsala Nya Tidning (UNT). Där efterträder hon Håkan Holmberg, som går i pension.

Sedan september 2016 är Sakine Madon politisk redaktör på VLT. Dessförinnan var hon politisk redaktör på Norran i tre år. Tidigare har hon bland annat skrivit på Expressens ledarsida och jobbat på SVT Debatt samt på den nedlagda debattsajten Newsmill. Nu blir hon politisk chefredaktör på UNT.

– Det känns spännande, roligt, hedrande. Och som alltid när man byter arbetsplats lite pirrigt, säger Sakine Madon till Medievärlden.

Hon kliver på sitt nya uppdrag i början av december. Nu ser hon fram emot att utveckla UNT:s opinionsbildning.

– UNT har haft och har en stark ledarsida, jag vill gärna ta med mig det som fungerat väl men också fortsätta vässa opinionsbildningen digitalt och synas utåt. Det händer mycket i Uppsala och Uppland, även politiskt, så jag är inte rädd för att sakna saker att skriva om.

Uppsala är ju din hemstad, men vad har du för relation till UNT i dag?

– Jag har ju följt UNT och tidningens ledarsida under många år, det har varit en dröm att få jobba på tidningen. Efter många lärorika år på bland annat Norran i Skellefteå och VLT i Västerås känns det lite som att ”komma hem”. Kommer förstås sakna kollegorna på VLT. De verkar trevliga och roliga på UNT också!

UNT:s publisher Kalle Sandhammar är glad över rekryteringen:

– Sakine Madon är en tydlig och orädd liberal röst, som kan ta UNT:s publicistiska traditioner och roll som en av lokaltidnings-Sveriges starkaste opinionsbildare vidare. Hon är en vass skribent och är tydligt digital i sitt arbetssätt, hon är en person som alltid ger avtryck och jag är glad för att hon nu ska skriva för våra läsare.

Den nuvarande politiska chefredaktör Håkan Holmberg går i pension. Han kommer dock att fortsätta skriva på ledarsidan som frilansskribent.