Annons: PP Pension

NTM köper Sörmlands Media

NTM köper Sörmlands Media med tidningarna Eskilstuna-Kuriren, Södermanlands Nyheter och Katrineholms-Kuriren.

I Sörmlands Media ingår även tryckeribolaget Ektab och fastighetsbolaget Printfast som äger fastigheter i Eskilstuna och Nyköping. Dessutom ingår Eskilstuna-Kurirens ägarandel i Mittmedia.

NTM är en av Sveriges största mediekoncerner och äger bland andra Norrköpings Tidningar, Östgöta Correspondenten, Upsala Nya Tidning, Norrbottens-Kuriren, Norrländska Socialdemokraten, Gotlands-Tidningar, Gotlands Allehanda, Enköpings-Posten, Motala Vadstena Tidning och Västerviks-Tidningen.

”Geografiskt sett passar tidningarna in mycket bra i vårt koncernbygge då vi kommer att få ett sammanhängande utgivningsområde från Uppland ner till norra Småland, något som ger oss stora synergieffekter”, säger NTM:s koncernchef Lennart Foss i ett pressmeddelande.

Eskilstuna-Kurirens ordförande Sören Axelsson:

”Våra tidningar är idag välskötta och journalistiskt mycket framgångsrika. Genom att vi nu gör en fusion med NTM med sina starka finanser och sin framåtsyftande publicistiska ambition för lokaltidningar skapar vi förutsättningar för att våra tidningar ska vara en fortsatt aktör i utvecklingen av den framtida mediemarknaden och därmed ha en tryggad utgivning”

Planen är att affären ska genomföras den 1 november. Då ska Eskilstuna-Kuriren också få en styrelseplats och en ägarandel i NTM.

Medievärlden söker Lennart Foss.