Annons: Fojo
Grotesco: flyktingkrisen - en musikal. Foto: SVT.

Grotesco tilldelas prestigefyllt tv-pris

Morgonkollen

Grotesco prisades på torsdagskvällen med Guldrosen i kategorin Bästa humorprogram för sin satiriska skildring av flyktingkrisen hösten 2015.

I går kväll korades Grotesco till vinnare av det prestigefyllda tv-priset Guldrosen (Rose d’Or) i Berlin. Humorgruppen prisades i kategorin Bästa humorprogram för avsnittet ”Flyktingkrisen – en musikal” som ingår i serien ”Grotescos sju mästerverk”.

”Vi är så glada och stolta att Grotesco fått en så tung internationell utmärkelse. Grotescogänget har en unik förmåga att träffsäkert skämta kring såväl det aktuella och allvarliga som det vardagligt absurda. Vi är otroligt glada att få jobba tillsammans med dem”, säger Lena Glaser, programdirektör på SVT i ett pressmeddelande.