Annons: PP Pension

”Facebook bättre rustat mot valpåverkan”

De åtgärder Facebook har genomfört har gjort att sociala medier-nätverket är bättre rustat mot valpåverkan i dag än för två år sedan. Det säger vd:n och grundaren Mark Zuckerberg.

I ett inlägg på Facebook skriver Mark Zuckerberg att hans fokus under året legat på att ta tag i Facebooks problem när det gäller valpåverkan, att se till att nätverkets tjänster inte missbrukas samt att ge användarna utökad kontroll över deras information.

Enligt Mark Zuckerberg har de åtgärder man genomfört gjort att Facebook i dag står bättre rustat mot utländsk valpåverkan än vad man gjorde för två år sedan. Man har bland annat identifierat och raderat utländska påverkanskampanjer från Ryssland och Iran som riktats mot USA, Storbritannien, Mellanöstern och andra platser – samt grupper i Mexiko och Brasilien som varit aktiva i sina egna länder.

”År 2016 var vi inte förberedda för de samordnade informationsoperationer som vi nu möter regelbundet. Men vi har lärt oss mycket sedan dess och har utvecklat sofistikerade system som kombinerar teknik och människor för att förhindra att våra tjänster utnyttjas under val.”