Annons: Mediedagen 2019

Twitter kan börja lyfta fram alternativa åsikter

Enligt Twitters vd Jack Dorsey kan det bli aktuellt att plattformen börja lyfta upp alternativ till de åsikter som framförs i flödet.

Under sommaren har diskussionen om hur sociala medier-nätverken bör hantera personer som sprider konspirationer och hatiskt innehåll intensifierats. Det sedan bland annat Facebook, Youtube och Spotify – men inte förrän senare även Twitter – valt att utesluta Alex Jones, grundare av nätsajten Infowars, och hans företagskonto från sina plattformar. Alex Jones har gjort sig känd för sina grova utspel och spridandet av konspirationsteorier.

I en intervju med Washington Post säger nu Twitters vd att det kan det bli aktuellt att plattformen börja lyfta upp alternativ till de åsikter och ståndpunkter som framförs i flödet. Detta beskrivs som en av flera åtgärder för att motverka spridningen av falska nyheter samt hot, hat och trakasserier.