Annons: Mediedagen 2019
Nu läser alla förstagångsväljare Svenska Dagbladet material på sajten gratis. Foto: Linnéa Kihlström

SvD hoppar på gratiståget – låser upp för förstagångsväljarna

Nu väljer även Svenska Dagbladet att ge förstagångsväljarna gratis tillgång till tidningens journalistik inför valet.

Dagens Nyheter (DN) var först ut att erbjuda alla förstagångsväljare en gratis prenumeration fram till valet. Sedan dess har flera mediehus tagit liknande initiativ. I går stod det även klart att DN går steget längre och öppnar sajten för alla inför valet.

Nu hoppar även Svenska Dagbladet på gratiståget. Från och med nu erbjuds alla förstagångsväljare en friprenumeration fram till årsskiftet. Syftet är, enligt tidningen, att ge förstagångsväljarna fler perspektiv och ökad kunskap. Prenumerationen avslutas automatiskt vid årsskiftet.

Men även personer över 25 erbjuds nu valet två månaders gratis tillgång till SvD:s digitala material. Det vid tecknande av en digital prenumeration. Den kan dock avslutas när som helst.

”För att vår demokrati ska stå sig stark krävs välinformerade medborgare. Grunden för det är en granskande och oberoende kvalitetsjournalistik som går medborgarnas ärende – inte maktens”, skriver SvD:s publisher Fredric Karén i den egna tidningen.

Läs också

DN öppnar sajten fram till valet (2018-08-20)

Förstagångsväljare får gratis DN-prenumeration (2018-06-15)