Annons: Mediedagen 2019

Nyheter24 startar eget bolag för e-sporten

Nyheter24-gruppen samlar e-sportverksamheten i ett separat bolag och rekryterar Daniel Pereaux som vd.

Nyheter24-gruppen driver i dag, förutom sajter som Nyheter24, Modette och Blogg.se, även e-sportsajten Fragbite. Nu lägger mediehuset in en extra växel på e-sportområdet och startar ett eget bolag med samma namn där all verksamhet ska samlas, rapporterar Breakit. Vd för bolaget Fragbite blir Daniel Pereaux som tidigare arbetat som creative account och project manager på Nyheter24-gruppen.

I mars i år lanserade Nyheter24 en amatörliga inom e-sport som man valt att kalla Fragleague. Målet som kommunicerades vid starten var att ligan skulle bli Nordens största. Nu höjer den tillträdande vd:n ambitionen:

”Målet är att Fragleague ska bli världens största liga för amatörer inom fem år”, säger Daniel Pereaux.