Annons: Mediedagen 2019

Nu finns TT:s valkompass på tio språk

Morgonkollen

Genom ett samarbete mellan TT och Sveriges Radio kan nyhetsbyrån för första gången erbjuda valkompassen på tio olika språk.

Sedan tidigare finns valkompasserna på svenska, sorani, somali, persiska, arabiska, engelska, kurmanji/nordkurdiska, romani, finska och lätt svenska. För en tid sedan släpptes den också på meänkieli/tornedalsfinska.

”Vi har en stor publik som efterfrågar nyheter på andra språk än svenska. Det här är vår service till dem”, säger Karin Lindblom, digitalchef på Ekot.

Sedan 2006 har TT producerat valkompasser lagom till riksdagsvalet. Det har gjorts i samarbete med Christer Isaksson, författare och journalist med politik som specialitet, och Tommy Möller, professor i statsvetenskap vid Stockholms universitet.

Läs också

Sveriges Radio lanserar valkompasser på åtta språk