Annons: Mediedagen 2019
Anna Rastner blir ny utbudschef på Sveriges Utbildningsradio AB (UR). © Foto: Jon Lindholm

Anna Rastner till UR

TV4:s programchef Anna Rastner blir ny utbudschef på Utbildningsradion (UR).

Anna Rastner kommer senast från TV4 där hon haft rollen som programchef och dessförinnan digital programchef. Innan hon kom till TV4 var hon bland annat på Expressen, Mittmedia och TV8. Den 8 oktober i år tillträder hon som utbudschef på Utbildningsradion (UR).

”Jag är verkligen glad över att välkomna Anna Rastner och hennes kompetens till UR. Förutom att hon är en omvittnat god ledare och en erfaren publicist har hon dessutom djup kunskap om hur digitala användarbeteenden ritar om spelplanen för hela mediebranschen”, säger UR:s vd Sofia Wadensjö Karén i ett pressmeddelande.

Anna Rastner, som också tar plats i UR:s ledningsgrupp, fram emot sitt nya uppdrag:

”Det ska bli väldigt roligt att få arbeta med UR:s fantastiska utbud. Jag tror att det finns stora möjligheter att låta fler få ta del av detta innehåll, inte minst via digitala plattformar. Jag har stor respekt för medarbetarna på UR och deras kunnande om sitt innehåll och sina användare så jag ser mycket framemot att få bli en del av det viktiga uppdrag UR har för vårt demokratiska samhälle”, säger hon i en kommentar.