Annons: Mediedagen 2019
Jimmie Åkesson (SD). Foto: Press.

Åkesson till hårt angrepp mot P3

När Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson besökte Morgonpasset i P3 på onsdagsmorgonen kallade han P3 för en skitkanal och sade att han hade lagt ned den om han var chef.

Inför valet intervjuar programledarna för P3:s Morgonpasset Kodjo Akolor, Hanna Hellquist och Kalle Berg partiledarna. På onsdagsmorgonen var det Sverigedemokraternas Jimmie Åkessons tur.

Under partiledarnas besök i programmet ges de chansen att kommentera tidigare satirinslag i vilka de förekommit. I inslaget där Jimmie Åkesson fick utstå satir kallades han bland annat för landsförrädare, spelmissbrukare och viktpendlare. När Jimmie Åkesson nu fick chansen att kommentera satiren gick han hårt åt kanalen:

”Det var ungefär det jag hade förväntat mig av den här skitkanalen som jag just nu är med i”, säger han och konstaterar att han helst inte hade velat medverka i programmet, men ställer upp för att han ”vet att han måste”.

”Hade jag varit chef här hade jag lagt ned P3 för längesedan för jag tycker att det är vänsterliberal smörja.”