Annons: Fojo

Tvångsnedstängning av flera medier i Turkiet

Sedan i söndags har den turkiska staten stängt ned tre nyhetstidningar och en TV-kanal i landet.

De nedlagda medierna är de tre tidningarna Özgürlükçü Demokrasi, Halkın Nabzı, Welat samt TV-stationen Avantaj. Dess tillgångar finns nu hos den turkiska staten.

Sedan det misslyckade kuppförsöket i Turkiet sommaren 2016 har den turkiska staten, med president Erdoğan i spetsen, stängt ned omkring 200 medier, såsom tidningar, radio och tv-kanaler. Hundratals journalister har arresterats, förhörts eller åtalats. Reportrar utan gränser har kallat Turkiet för världens största fängelse i absoluta tal. Totalt sitter 240 journalister just nu frihetsberövade där, enligt Stockholm Center for Freedom. Landet återfinns på plats 155 av 180 länder i Reportrar utan gränsers Pressfrihetsindex.