Syriska journalistförbundets vädjan: Släpp in journalisterna

Hundratals journalister sitter fast vid Golanhöjderna nära den jordanska och israeliska gränsen. Nu vädjar det syriska journalistförbundet till Jordanien om hjälp.

Den senaste tidens våldsamheter i södra Syrien har fått hundratusentals människor att fly från de syriska regeringsstyrkorna. Men eftersom gränserna till Jordanien och Israel är stängda har många flyktingar, varav närmare 300 uppges vara journalister, hamnat i kläm vid Golanhöjderna, rapporterar Journalisten.

Enligt det syriska journalistförbundet befinner sig journalisterna i omedelbar fara varför förbundet nu uppmanar Jordanien att låta journalisterna komma in i landet. Om inte är risken att journalisterna dödas eller grips av regeringsstyrkorna, står i en appell.

På Reportrar utan gränsers årliga pressfrihetsindex hamnar Syrien på plats 177 av 180. Situationen i landet för journalister betraktas som väldigt allvarlig.