Också BLT blir gratis för unga fram till valet

Morgonkollen

Även Blekinge Läns Tidning (BLT) låter nu förstagångsväljare prenumerera gratis på tidningens digitala innehåll fram till valet.

Först ut att erbjuda att erbjuda alla i åldrarna 18-25 en fri digital prenumeration var Dagens Nyheter (DN). Initiativet inspirerade Hall Media, Norra Halland och Sörmlands Media till liknande erbjudanden.

Nu låter även BLT ungdomar i Blekinge mellan 18 och 25 år att läsa det digitala innehållet helt fritt fram till den 1 oktober.

”Den här satsningen är ett sätt att visa att vi tar vårt demokratiska uppdrag på allvar. BLT vill ge förstagångsväljare och andra unga en möjlighet att skaffa sig så mycket information inför valet som möjligt, vi vill med vår journalistik ge fler perspektiv på ett trovärdigt sätt”, skriver tidningens chefredaktör Mimmi Karlsson Bernfalk på blt.se.