Lopp till Kim Walls minne

Den 10 augusti är det ett år sedan Kim Wall bragdes om livet. För att hedra hennes minne och uppmärksamma journalisters arbetssituation arrangeras loppet "Run for Kim" runt om i världen.

Fredagen den 10 augusti hålls ”Run for Kim” i Köpenhamn samt på flera andra platser i världen. Vem som helst kan delta genom att springa eller gå runt Soerne i Köpenhamn. Anmälningsavgiften är 10 dollar och alla pengar går till Kim Walls minnesfond.

Bakom initiativet står Kim Walls vän Mia Dahlgren Winther. Tanken är att genom loppet hedra Kim Wall samt rikta uppmärksamheten mot journalisters arbetssituation. Läs mer om ”Run for Kim” på Facebook-eventet.

Det var natten till den 11 augusti i fjol som Kim Wall anmäldes försvunnen sedan hon inte kommit tillbaka från en tur med uppfinnaren Peter Madsens ubåt utanför Köpenhamns kust kvällen innan. Tio dagar senare hittades hennes kropp i vattnet utanför Köpenhamn. I slutet av april dömdes Madsen av Köpenhamns Byret till livstids fängelse för mord, brott mot griftefriden och sexualbrott under särskilt försvårande omständigheter.