Lärarförbundets ordförande uppmanade Jonas Nordling att ingripa mot Journalisten

Morgonkollen

I samband med att Lärarförbundets ordförande flydde från Journalistens frågor sade hon åt SJF:s ordförande Jonas Nordling att ”prata med sin tidning”.

Journalisten har i återkommande artiklar rapporterat om att Lärarförbundets tidningar ska integreras med kommunikationsavdelningen. Med anledning av det har Journalisten vid flera tillfällen försökt boka in en intervju med Lärarförbundets ordförande Johanna Jaara Åstrand. Hon har dock avböjt.

På onsdagen sökte Journalisten därför upp henne efter ett seminarium i Almedalen. Johanna Jaara Åstrand valde då att fly från platsen och på väg därifrån sade hon åt SJF:s ordförande Jonas Nordling att ”prata med sin tidning”. Det rapporterar Journalisten.

”Jag kan väl säga att hon var upprörd över de arbetsmetoder ni använt. Jag hänvisade henne till Journalistens chefredaktör, det är hon som äger frågan om redaktionens arbetsmetoder, inte jag”, säger Jonas Nordling till Journalisten.