Häng med Medievärlden i Almedalen

ALMEDALEN

Almedalsveckan är igång och Medievärlden är på plats för att rapportera. Här är ett urval från Medievärldens Instagramflöde.

 

På måndagsförmiddagen höll SVT, SR och UR i ett seminarium om framtiden för de tre public service-bolagen. Diskussionen tog avstamp i public service-kommitténs nyligen presenterade utredning.
Där för att diskutera vad förslagen betyder för publiken, demokratin och medielandskapet var – förutom PS-bolagens vd:ar – även FiIippa Wallestam, Sverigechef NENT (tidigare MTG), Sigurd Allern, gästprofessor i journalistik vid JMK och SJF:s ordförande Jonas Nordling.
Därefter arrangerade Polisen ett seminarium på temat hot mot journalister. Medverkade i samtalet gjorde Anders Hall, utvecklingschef vid Polismyndigheten och TU:s vd Jeanette Gustafsdotter.
Några av frågorna som diskuterades var: Vad får det faktum att allt fler förtroendevalda och journalister utsätts för hot, våld eller trakasserier i sin yrkesroll för konsekvenser för demokratin? Hur kan utvecklingen vändas? Vad gör polisen för att förebygga och utreda demokratibrott?
Kom gärna förbi Dagens Medias tält på Hamnplan 5 i Visby Hamn, där också Medievärlden ska hålla i ett seminarium. Här är Dagens Medias redaktion på plats. Från vänster: Janne Næss, Madeleine Nilsson, Amanda Törner och Hanna Frick.

 

Glöm inte att följa Medievärldens rapportering från Almedalsveckan på vår Instagram.