Annons: Mediedagen 2019
ETC:s grundare Johan Ehrenberg

ETC vädjar om donationer

Återbetalningsskyldiga ETC-koncernen vädjar till läsarna om donationer för att kunna betala tillbaka det presstöd som betalats ut felaktigt.

I juni berättade Medievärlden att Presstödsnämnden beslutat att ETC-koncernen ska betala tillbaka presstödet för tre titlar. Det eftersom Presstödsnämnden har beviljat driftsstöd för 2017 med för höga belopp. Totalt ska ETC-koncernen betala tillbaka 8 miljoner kronor.

ETC:s grundare och ansvarige utgivare Johan Ehrenberg har kallat beslutet felaktigt och hävdar att det bygger på en felaktig tolkning av reglerna. Nu vädjar han till läsarna att bidra med donationer för att ETC ska ha råd med återbetalningarna, rapporterar Dagens Nyheter.

”Stödet har varit helt fantastiskt och nu är vi uppe i över 1,5 miljoner kronor”, säger Johan Ehrenberg till dn.se.

Den 31 augusti ska pengarna vara återbetalade.

Läs också

ETC tvingas betala tillbaka presstöd

Johan Ehrenberg: Beslutet är felaktigt