Annons: Mediedagen 2019

Bonnier köper Dagens Media och Medievärlden

Bonnier Business Media köper samtliga aktier i Dagens Media Sverige AB.

Dagens Media och Medievärlden är branschmedier som framför allt bevakar vad som händer inom medier och marknadsföring. Bevakningsområdet omfattar även marknads- och kommunikationsbranschen i stort.

Bonnier Business Media (BBM) äger redan Resumé som delvis bevakar samma nischer, med en tyngdpunkt på marknad, reklam och kommunikation.

De anställda som idag finns i Dagens Media Sverige AB följer med till BBM, övriga anställda inom Alma Talent som arbetat med Dagens Media stannar kvar hos Alma.

Fredrik Svedjetun, idag chefredaktör på Resumé, föreslås även bli chefredaktör och ansvarig utgivare för Dagens Media.

– Vi är övertygade att Dagens Media kommer att utvecklas ännu bättre hos Bonnier Business Media. Det är naturligt att det sker en konsolidering även i denna bransch. För oss innebär det att vi kan fokusera på Alma Talents kärnområden, teknik-, juridik- och affärsjournalistik, säger Ulf Magnusson, vd för Alma Talent i Sverige.

– Vi ser fram emot att tillsammans med gänget på Dagens Media och Medievärlden vidareutveckla och renodla våra produkter så att vi ger läsare, besökare och annonsörer bästa möjliga produktutbud, säger Mathias Kallio, affärsansvarig för Resumé.

 

Madeleine Nilsson