Annons: Mediedagen 2019

Twitter ska fokusera på nyheter

Sociala medier-plattformen gör en rad förändringar för att underlätta för användarna att ta del av nyhetshändelser.

Fortsättningsvis kommer det som bedöms som ”breaking news” samt sportevenemang att toppa Twitterflödet. Och vid alla olika former av sökningar kommer relaterade nyheter att ligga högst upp bland resultaten, rapporterar Cultofmac. Vidare rapporteras att Twitter undersöker möjligheterna att införa pushnotiser inom vissa ämnen som användarna visat särskilt stort intresse för.

Samtidigt förändrar Twitter hur ämnena under förstoringsglaset (explore-fliken) i menyn organiseras. Dessutom kommer trender och avdelningen moments, som finns på 16 marknader och samlar de mest populära inläggen, föras ihop med avdelningen för live och sök. I samband med uppdateringarna får vissa delar också ett förändrat utseende.