SVT-reporter attackerad

En SVT-reporter som gått av sitt kvällsskift blev attackerad på grund av sin SVT-tröja, och slagen i magen.

Händelsen inträffade på Västerås Centralstation igår kväll, vilket VLT var först med att rapportera om.

”När jag står och väntar på tåget är det en man som ser SVT-loggan på min tröja och lackar ur”, säger reportern till SVT.

Den främmande mannen säger åt honom att ta av sig SVT-tröjan och slår honom sedan i bröstet med knuten näve.

Idag har händelsen polisanmälts. Anders Kauranen, redaktionschef och ansvarig utgivare på SVT Nyheter Västmanland tycker inte att polisen bara ska betrakta det som ett angrepp på en enskild SVT-medarbetare.

”Jag tycker att det här är ett tecken på att samhällsklimatet har blivit allt värre. Innan har det varit hat och hot på nätet men det är ovanligt med fysiska påhopp på reportrar och jag hoppas att polisen tar det här på allvar och gör vad de kan för att hitta gärningsmannen”, säger han.