Annons: Fojo

Klart: AT&T:s köp av Time Warner godkänns

Morgonkollen

En domstol i Washington DC har gett klartecken för telejätten AT&T:s aviserade Time Warner-affär.

Prislappen på AT&T:s förvärv av mediekoncernen Time Warner ska, enligt medieuppgifter, ligga på 85 miljarder dollar.

Domslutet öppnar för andra, liknande stora medieaffärer. Såväl Disney som Comcast har till exempel uttryckt intresse för att köpa 21st Century Fox. Disney har lagt ett bud om 66 miljarder dollar (580 miljarder SEK). Comcast däremot har avvaktat ett klartecken för AT&T:s köp av Time Warner innan man velat lägga ett motbud.

Också i Sverige pågår just nu förhandlingar som kan förändra den mediala värdekedjan. Ett exempel är Telias eventuella köp av och Bonnier Broadcasting, där TV4, Cmore och finska MTV ingår. Ett annat är Tele2:s köp av Comhem.

Premiummaterial på samma ämne

Gunnar Springfeldt: Investmentbolag som ägare skapar nya konflikter