Annons: Fojo

JKPG News läggs ned

Newsgruppen lägger ned JKPG News. I stället kommer fokus att ligga på nyhetssajterna i Östergötland. Nu varslas personalen i Jönköping om uppsägningar. UPPDATERAD

Hösten 2012 startade Krister Leimola lokaltidningssajten Jmini i Jönköping. Drygt fyra år senare lämnade han vd-rollen som i stället togs över av Mats Ottosson. I april förra året utökades verksamheten och systersajterna Norrköping News och Linköping News startades. Några månader senare bytte Jmini namn till JKPG News. Men nu läggs ursprungssajten ned. Det eftersom Newsgruppen ska fokusera på sajterna i Östergötland.

”News-sajterna i Östergötland startades för drygt ett år sedan och har haft en mycket bra utveckling. Samtidigt bedömer ägarna att konkurrensen på den digitala marknaden i Jönköping är sådan att det saknas förutsättningar för god ekonomisk tillväxt”, står i ett pressmeddelande.

– Vi är extremt väl mottagna i Östergötland, av läsare, kunder, näringslivet, kommuner och civilsamhället. Tack vare det ser vi en stor framtida potential för Linköping News och Norrköping News, säger Mats Ottosson, vd och ansvarig utgivare i en kommentar.

Totalt arbetar 15 personer i Newsgruppen i Sverige AB, inklusive ledning. Sex personer i Jönköping har varslats om uppsägning. Nu väntar fackliga förhandlingar.

Kommer de här personerna att erbjudas jobb inom andra delar av Newsgruppen?

– Det finns för närvarande inga andra tjänster att erbjuda inom News.

En nedstängning av JKPG News är planerad till senare i sommar.