Annons: Mediedagen 2019

Indisk journalist mördad

Morgonkollen

Den indiska journalisten och chefredaktören Shujaat Bukhari sköts till döds med automatvapen på öppen gata i Kashmir i Indien.

Shujaat Bukhari arbetade som chefredaktör för den engelskspråkiga tidningen Rising Kashmir. Tidigare har han bland annat varit korrespondent för den indiska dagstidningen The Hindu samt arbetat för utländska medier, däribland brittiska BBC.

Det var på torsdagskvällen, när Shujaat Bukhari satt i en bil på väg hem från sitt arbete, som tre gärningsmän öppnade eld och sköt med automatvapen mot honom. Shujaat Bukhari dödförklarades senare på sjukhus. Förutom Shujaat Bukhari dödade även en av hans livvakter. Det rapporterar SVT Kultur.

Mehbooba Mufti, guvernör i delstaten Jammu och Kashmir, har twittrat om dådet:

”Vi måste stå enade mot krafter som försöker underminera våra försök att återupprätta fred. Rättvisa kommer att skipas.”