Annons: Mediedagen 2019

Gapet mellan Aftonbladet och Expressen minskar

Orvesto Konsument

Morgontidningarna tappar runt 10 procent med undantag för Dagens Industri. Aftonbladet tappar mer än Expressen, vilket gör att gapet mellan kvällstidningarna minskar, visar Orvesto Konsument för första tertialet.

Aftonbladet tappade 5,3 procent av läsarna och nådde 519 000 medan Expressen tappade 3,8 procent och nådde 485 000 de första fyra månaderna i år, enligt Orvesto Konsument. Det innebär att gapet i print nu endast är 34 000 läsare.

Morgontidningarna DN, GP och Sydsvenskan tappade alla över 10 procent, medan SvD tappade 8 procent. Dagens Industri och Skånska Dagbladet lyckades däremot hålla samma räckvidd som motsvarande period i fjol.

Gratistidningarna tappade betydligt mindre än den betalda morgonpressen.