Annons: Fojo

24 öppnar i Falkenberg

I dag lanserar 24-familjen en nyhetssajt på västkusten med Falkenberg som bevakningsområde. Och det kommande året ska ytterligare omkring fem sajter öppna.

24 Journalistik drog igång sin första nyhetssajt i Kalmar i oktober 2014. Därefter har bolaget expanderat till att i dag ha nyhetssajter i Nybro, Emmaboda, Bödasand, Kristianstad, Blekinge, Malmö, Helsingborg, Ystad, Trelleborg, Uppsala och Halmstad. I september i fjol gick Mittmedia in som delägare i bolaget och nyligen flyttade 24 Journalistik över till Mittmedias tekniska plattformar.

Men trots att det så sent som i april stod klart att 24 planerade att skära ned på lokala reportrar i samband med att verksamheten skulle centraliseras till Kalmar, så meddelar bolaget nu att man planerar att dra igång ytterligare omkring fem sajter det kommande året.

Först ut är en nyhetssajt i Falkenberg som startat i dag måndag. Vilka övriga platser som kan bli aktuella för etablering är inte klart, men på sikt kan det bli aktuellt att också ge sig in på platser där Mittmedia verkar i dag, säger vd Jeanette Lindström till Mittmedias internreporter:

”Det vi har tittat lite på är Västerås, det kanske inte blir nästa ort men vi är lite sugna. Vi har en naturlig koppling till Uppsala och så vore det lite roligt att kunna utmana eller samarbeta med Mittmedia. Det kan vara nyttigt för båda men vi gör det som är bäst för 24 och det finns inget självändamål med att finnas på samma ort”

Läs också

24 skär ned på lokala reportrar

Mittmedia delägare i 24Journalistik