Annons: Mediedagen 2019

SJF:s nya sajt kräver Bank-ID

Morgonkollen

Svenska Journalistförbundet (SJF) har i dagarna lanserat en ny, mobilanpassad sajt. Men för att som medlem kunna logga in krävs att man har Bank-ID.

Sedan i fredags har SJF en ny, responsiv sajt. Lanseringen av den nya sajten görs dels på grund av EU:s nya dataskyddsförordning GDPR, dels eftersom förbundet vill förbättra självservicen för medlemmarna.

På den nya sajten kan nämligen medlemmarna själva gå in och ändra sina uppgifter. Men för att göra det krävs att de kan identifiera sig med Bank-ID.

”Den rutinen är inte helt färdig. Men för att kunna lämna ut personuppgifter måste vi kunna validera att den som ringer in är den som den utger sig för att vara. Har man inte bank-ID finns en annan modell med kontrollfrågor”, säger kommunikationschefen Jacob Lapidus till Journalisten.se.